KÓTA – DÍJ

13.MAPPA 87-91KÓTA-DIJ

A 2020. év eseményei
A 40 éves kórustörténet eseményeinek méltó befejezéseként kell bemutatnunk azt a megtisztelő díjat, amelyet az ebben az évben 50 éves Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) adományozott kórus kategóriában az énekkarnak a magyar zenekultúra területén végzett kimagasló munkássága elismeréséül.
A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat – melyet a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben – tizenegy kategóriában szavazza meg az Elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.
Az idei évben január 26-án, Budapesten adták át az elismeréseket a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva, immár 17. alkalommal.
A 2020-ban 50. évfordulóját ünneplő KÓTA idén először adott ki Nagydíjat: Életmű kategóriában Párkai István professzor úr vehette át a hálás tanítványok köszöneteképpen.

62 A 2020. év kitüntetettjei a Budai Ciszterci Gimnázium dísztermében

64 Az okirat

65 Elismerő szavak a Magyar Kodály Társaság elnökségétől
66 Díjátadás, Hartyányi Judittal a KÓTA elnökségi tagjával

67 Hajnal Dóra dél-komáromi képviselő a két díjnyertes karnagy, Hoffmann-né Kemenes Vera és Stubendek István társaságában

68 A mester és tanítványa

69 A Concordia képviselői a KÓTA-Díj átvételekor – Kelemen István, Stubendek Anna, Stubendek István,
Pócs Erzsébet, Stubendek Noémi és Thoma László